logo_lefmetletters

Ter inspiratie: 5 tips

De hevige regenbuien van vanmiddag gaan inmiddels gepaard met stevige windvlagen. De wind giert om het huis en de herfst doet zijn intrede. Ik dacht dit poëtisch in te luiden en stuurde een tweet met dichtregels van Johanna Kruit:

 

De lucht raakt maar niet leeg
er groeien plassen in de straat
waar eerst nog zonlicht was
komen nu wolken naar omlaag

Mooi toepasselijk beeld, maar mijn medetwitteraars denken heel anders over de herfst. @sylviawitteman klaagt ‘Fuck, ik ga de haard aansteken’. @movemags twittert snipverkouden ‘er zijn van die dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zoals guur herfstweer en griep.’ @femkehalsema vindt het ook snertweer. Gelukkig zal ze zich niet vervelen ‘Ik ga vanavond eens een heel maar dan ook heel luchtige romantische comedie 'on demand' bestellen.’

Voor iedereen die nu mistroostig, bozig of verveeld op de bank zit volgen een aantal tips. Vier binnentips en 1 buitentip (voor wie zich niet laat afschrikken door de eerste herfststormen)

Binnentips:
• Ga naar Youtube en bekijk een aantal blooperfilmpjes. Humor (en andermans leed) werkt inspirerend.
• Pak een boek, doe je ogen dicht, prik een woord en schrijf vervolgens alle dingen op die bij je opkomen. Denk breed en hou je niet in!
• Kijk naar ‘Buurman en Buurman’, een geweldige kinderserie met verrassende nieuwe inzichten en ideeën.
• Ga douchen en de inspiratie zal stromen.En die ideeën kun je met de aquanote opschrijven, terwijl je doucht. Handig!

Buitentips:
• Ga straatjutten. De ideeën liggen op straat. Dat weet Richard Stomp als geen ander. Een keer per week gaat hij straatjutten en fotografeert hij de meest wonderbaarlijke situaties en grappige producten. www.straatjutten.nl.