logo_lefmetletters

Boekenbal 2010

Soms heb je geluk en mag je bij een feest zijn waar iedereen het de volgende dag over lijkt te hebben. Het overkwam me gisteren. Ik mocht met broerlief mee naar het Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Het Bal der Titanen, naar een boek van Nescio, had als kledingcode 'black tie'. Nu heb ik veel kleren en heel veel jurken, maar niets wat aan de dresscode voldeed. Al googelend vond ik een perfect tweedehands krijtstreepkostuum. En dus liep ik gisterenavond goed gekleed en behoorlijk opgedoft - ik draag nooit oogschaduw en lippenstift- op de rode loper.

Eenmaal binnen nestelden we ons met de champagne in een hoekje en keken ongegeneerd naar al wat langs kwam. Naast schrijvers ook veel boekhandelaren, uitgevers en tv-beroemdheden. Met het balboekje in de hand liepen we rond in de Stadsschouwburg. We luisterden naar bandjes, keken naar kunstinstallaties en vereeuwigden onszelf op de boekenbalscooter.

Het was een fantastische avond van zien en gezien worden. Misschien een beetje mat, maar te leuk om er niet bij geweest te zijn.