logo_lefmetletters

Durven dromen

Uitvinder, bloemist in Verona, chirurg, politie te paard, hockeyster, voetballer, schrijver, Tweede Kamerlid, modeontwerper en kleuterjuf. Het zijn zomaar wat beroepen, van zomaar wat achtstegroepers die binnenkort de basisschool verlaten.

Ik mag ze interviewen. Voor hun afscheidsboekje. En ik ben verrast. Ontroerd. Omdat ze durven te dromen. Ze durven in de toekomst te kijken. En ze durven hardop uit te spreken wat ze graag willen worden. Sommigen een beetje verlegen. Anderen vol overgave.Over twintig jaar wonen ze in Europese steden. Of in Amerika. Maar een aantal wil ook in de Achterhoek wonen, op een boerderij. Lekker rustig. Velen denken in dezelfde plaats te blijven. Omdat het daar zo gezellig is.

En de meesten zullen contact met elkaar houden. Vriendschappen voor eeuwig. Ze zijn ervan overtuigd dat het lukt. Ook als ze naar een andere school gaan. Of als ze verhuizen.

Laat ze nog even. Laat ze dromen. Laat ze vooral van hun laatste basisschoolweken genieten. Over twintig jaar zien we wel verder.