logo_lefmetletters

Twittertoppers

 

Twitteren. Het leek me zo’n onzin. Weer iets wat je bij moet houden. Al dat virtuele gedoe, niets voor mij. Of misschien toch wel? Nieuwsgierig als ik ben neem ik op 30 augustus 2011 de proef op de som. Ik ga Twitter een tijdje uitproberen.Anderhalf jaar en ruim 1.150 tweets verder volg ik meer dan 300 twitteraars en heb ik bijna 420 volgers. Ik heb geen uitgestippeld plan: ik volg omdat mensen interessante verhalen, verrassende foto’s en video’s, meningen en onderzoeken delen.

Soms leidt het af, dan klik ik via het ene linkje naar het andere. Dat levert regelmatig iets op. Uiteraard post ik ook mijn eigen blogs, vraag ik af en toe iets en laat ik zien waar ik mee bezig ben. Twitter is voor mij vooral het medium van de onverwachtse verrassingen.

Mijn twittertoppers:
1.    Kwartet van Vreeland
Omdat ik een tweet van @EstherSmid tegenkwam die schreef dat de plaatselijke kruidenier in ’t dorp zo’n leuke actie had. In Vreeland liggen mijn roots (en die van mijn vader, overgrootvader, overovergrootvader enzovoort).

2. Cursus moestuinieren
@eerlijkekost stuurde een berichtje over een cursus moestuinieren. Inmiddels heb ik een vierkantemeter moestuin en bakken vol groente en kruiden in mijn postzegeltuintje staan. En blog ik hierover als moestuinmadame.

3.    Gratis naar de kapper
Omdat @YouandivdGaag een oproep deed voor haar dochter die een knipmodel zocht.

4.    Teruggevonden telefoon van mijn dochter
Dank aan alle retweeters.

5.    Maken van een krukje bij de Karwei, via Etsy.com.

6.    Naaipatroon van regenjas, te maken van IKEA-tas
En dan wil ik ooit nog de gele maken.

7.    Twitlit
Online leesclub van @BjHeijne. Wanneer begin je weer?

8.    Fotoshoot
Voor dochter bij Vega (jammer genoeg bestaat het magazine niet meer).

9.    Minicursus ideeënvangen van Sigrid van Iersel, en het vervolg daarop ideeënsafari (je kunt je nog inschrijven!)


Wat zijn jouw twittertoppers? Laat het me weten via @treascholten of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.