logo_lefmetletters

Hondenwasstraat

Of ik een meneer wilde interviewen die hondenwasstraten verkocht. Had ik het goed gehoord? Voor de zekerheid herhaal ik het woord.

Ik had het goed gehoord. Of ik een persbericht wilde schrijven over de unieke samenwerking tussen de hondenwasstraat en een leverancier van wand- en gevelbekleding.

Oké, eerst maar eens googelen. Op YouTube staan een aantal filmpjes. Wasstraat is eigenlijk een verkeerde benaming. Het is niet zo’n ding waar je naartoe gaat om je auto van alle viezigheid te ontdoen. Niks geen harde waterstralen, grote borstels met lange intkvisachtige uitsteeksels en enorme föhnen die met windkracht 124 je auto omver proberen te blazen. Een hondenwasstraat is een bescheiden veredelde douchebak waar de hondeneigenaar zijn vieze hond in kan zetten om te wassen en eventueel droog te föhnen.

 

Het interview verliep geanimeerd en na een uur stond ik weer buiten. Informatie genoeg voor het persbericht. Binnenkort ga ik terug, want het verhaal is te leuk om er alleen een persbericht over te schrijven.

Dan zorg ik wel dat mijn telefoon opgeladen is. Kan ik tenminste foto's maken van kwispelende honden die met ondeugende ogen het juiste moment afwachten om de natte druppels van hun vacht te schudden. Zodat hun baasje het in ieder geval niet droog houdt.